Tuesday, August 24, 2010

Srednjovjekovnim stazama - Orahovica 2010

Subjektivno najljepša staza u dosadašnjem dijelu Slavonske XC lige u 2010, većim dijelom jako brza, sa vrlo malo teških uspona. Prema samom nazivu utrke, znali smo da će se voziti oko drevnog Ružica grada, no da će nas na zidinama dočekati i vitezovi u autentičnim "nošnjama" iz tog doba, malo je tko mogao očekivati.
Po dva kruga za elite, master i junior kategoriju, te jedan za ostale, bilo je nekako premalo jer su zbog zanimljivosti staze poneki na kraju istu odvezli još jednom, onako turistički.
Galerija fotki
Track utrke (2 kruga master)
Track u playeru

Thursday, August 5, 2010

Starigrad - Veliko Rujno

Godišnji odmor u podnožju masivnog Velebita idealna je prilika za trening pa tako svaki treći dan odradih jednu novu i vrlo zanimljivu rutu - od Starigrada do Marasovića (Velikog Rujna). Novi prteni put koji je "utaban" krajem 2009. privlači mnoge cikloturiste, kažu mještani, no samo one u boljoj kondiciji jer ljeti je uspon vrlo naporan. Barem onaj prvi dio, odnosno prvih 6 kilometara koji vode do 600 metara nad morem, tj. prosječnim nagibom od 10 posto. Ostalih desetak kilometara i ukupnih 900 metara nad morem, do Marasovića, puno je lakši.
Starigrad - Veliko Rujno at EveryTrail


Plan your trips with EveryTrail iPhone Travel Guides

Track i fotke
Fotke zasebno