Monday, April 18, 2011

Salto, staklo, stepenice

Kao što naslov i kaže, drugo po redu izdanje Osijek MTB City Racea, bijaše vrlo zanimljivo. Dapače, najzanimljivije od tri dosadašnja kola slavonske XC lige.
Na vrlo raznolikoj stazi bilo je puno akrobacija preko volana, bušenja guma, brzih spusteva niz pješački most uz cviljenje guma i sličnih dogodovština koje ravnodušnima nisu ostavile mnogobrojnu publiku koja se to nedjeljno prijepodne našla na i u blizini osječke promenade. Neki od favorita ovog kola, ostali su tako bez puno vrijednih bodova zahvaljujući izbušenim gumama i nedostatku opreme za njihovu zamjenu na lica mjesta. Gorke izraze s njihovih lica na kraju je ipak popravio vrhunski grah i dobro društvo koje je uz čašicu razgovora ostalo na terasi osječkog Iktusa do kasno poslijepodne...
Galerija fotki
Track utrke (5 krugova Master kategorija)

Monday, April 11, 2011

Dva i pol kruga čistog užitka

Iako identična kao i prošle godine, staza u Kutjevu pokazala je kako je ono što je dobro ne treba mjenjati, pa se tako i ove godine na 2. kolu slavonske xc lige okupilo stotinjak natjecatelja iz naše i susjednih zemalja. Stazu dugu 12 kilometara elitne su klase vozile 2 kruga, a oni "slabiji" 1 krug, plus najteži početni uspon koji su svi obavezno vozili još jednom.
Oboren je i lanjski brzinski rekord na jednom od nekoliko ravnih dionica spusta kroz vinograde, pa je tako umjesto 65km/h, rekord sada 82km/h zahvaljujući osječaninu Gebi.
Galerija fotki
Track utrke (2 kruga Master klasa)

Monday, April 4, 2011

Vitezovi Brodske tvrdjave

Stotinjak vozača iz zemlje i inozemstva otvorilo je sezonu Slavonske brdsko biciklističke lige na najbolji mogući način. Fantastično vrijeme, još fantastičnija ekipa koja se nije okupila nekoliko dugih mjeseci, dobra hrana, još bolja publika, i da ne nabrajam dalje.
Zanimljiva staza puna raznolikih tehničkih prepreka, spusteva koje se mnogi (po meni neopravdano) nisu usudili voziti, duga oko 3.5 kilometara, srećom nikoga nije natjerala na ozbiljniji pad - tek s nekoliko sitnijih ogrebotina. Dobar uvod za puno ozbiljniju "brdsko-šumsku" utrku idući vikend u Kutjevu...
Galerija fotki
Track utrke (5 krugova, Master kat.)