Sunday, August 26, 2012

Kraća staza u Orahovici

Za razliku od prošlih godina kada se u sklopu Slavonske lige vozila dugačka staza, za ovu su domaćini uhvatili grablje i lopate u ruke te pripremili kraću, ali ništa manje zanimljivu i uzbudljivu stazu.
Stari, svima već dobro znani težak početni uspon, slijedio je onaj malo blaži, a potom, nakon otprilike 2 kilometra, vrlo zanimljiv i tehnički pomalo zahtjevan spust na kojem su se neki i "opekli", srećom ne teže.
Galrija fotki (by Puhanić, FB): 1. dio  2. dio
Track utrke (3 kruga master)
Rezultati sve kategorije
Ukupni poredak nakon 8 kola
Video snimak staze (HD)



Sunday, August 19, 2012

Slatinski usponi

Dosta je natjecatelja, pa i onih elitnih, odustalo nakon krug-dva dosta teške staze 7. kola Slavonske brdsko biciklističke lige Scott koja se u nedjelju vozila na novoj lokaciji u Slatini.
Ono što se na papiru doimalo kao lagan zadatak, na terenu i na preko 30 stupnjeva Celzijevih zadalo je vozačima dosta muke. 4.3 kilometra dugu stazu na pojedinim usponima bez guranja su odvezli samo najspremniji i najlakši vozači, dok su se ostali morali ipak malo pomučiti.
Ipak, organizator je napravio dobar posao (osim onog graha na kraju kojeg valja što prije zaboraviti), i zadao nam dobar zadatak za nagodinu što se tiče kondicijskih priprema, jer nakon ovoga svi će na istima dobro poraditi prije nego što se ponovo zapute u Slatinu.
Galerija fotki (by Yoshi Mura, facebook)
GPS track utrke (3 kruga master)
Ukupni rezultati nakon 7 kola
Rezultati utrke: Elite  Junior  Master  Sport  Žene
Video staze (30min, HD 960p)

Sunday, August 12, 2012

Put šarana

Kao 7. utrka ovogodišnje Slavonske brdske lige, vozila se pozivna utrka u Virovitici, koja se nije bodovala za sezonu 2012.
Iako bez bodova, članovi BK Bor organizirali su i pripremili stazu vrhunski pa nema bojazni da će u 2013. na "Jezeru br.1" uzbuđenja nedostajati.
Galerija fotki

Sunday, August 5, 2012

Zengo v2.0

U zadnje vrijeme popularno odredište osječke MTB ekipe - mađarski Mecsek i tamošnji vrh Zengo, odvuklo nas je i ovaj vikend kada je Osijek grijalo 39, a Pečuh 36 stupnjeva celzijevih.
Od obilja ruta, odabrali smo kombinaciju 50 i 70 kilometarskog maratona koji se nedavno vozio, a koja je u ovom slučaju iznosila 50km sa 1730m ukupnog uspona. Jedan usputni izvor i dva sela bili su dovoljni za neophodno dopunjavanje zaliha vode i radlera.
Novi dio rute, takozvana "osmica", počinje odličnim 4-kilometarskim spustom sa vrha Somos (521m) u Obanyu, nakon čega slijedi naporan 1.5-kilometarski uspon nazad na isti vrh. Potom petnaestak kilometara gore-dolje blažih uspona i spusteva te povratak na originalnu rutu prema vrhu Zengo i nazad u Hosszuheteny. Inače, ruta je, zbog neprestanog izmjenjivanja relativno kratkih uspona i spusteva, odlična za trening XC natjecatelja.
GPS track
Karta mogućih ruta
HD video (16min)