Sunday, April 28, 2013

5.9 posto

Šezdesetak takmičara brdske lige sa zebnjom je iščekivalo prvu utrku ovakvog tipa nakon dvadesetak dosad voženih, klasičnih kružnih i maraton staza na istoku Hrvatske. Deset kilometarski uspon visinske razlike 590 metara, odnosno prosječnih 5.9 posto, na kraju se i nije pokazao tako težak zalogaj. Svi su završili uspješno no trebalo je na ovako konstatnom usponu dobro raspodjeliti snage i kalkulirati, što mnogi nisu učinili pa su krenuli ili presporo i prežustro, što im se kasnije obilo o glavu.
Odličan teren za izletnike, 3 kilometra sjeverno od seoceta Šumetlice, ponad Nove Gradiške, poslužio je kao teren za pripremu prije te kao hladovina nakon naporne utrke koja se vozila pri skoro ljetnih 29 stupnjeva Celzijevih.

Slijedeće kolo lige vozi već idući vikend, 5.5.2013., na novodizajniranoj stazi kod Našičkog jezera Lapovac.
Rezultati po kategorijama:
Elite  Hobby  Juniori  Kadeti  MasterA  MasterB  Žene
Track utrke
Foto galerija

Saturday, April 20, 2013

Prva proljetna biciklijada

Subotnje prijepodne okupilo je na glavnom gradskom trgu poveći broj osječkih biciklista rekreativaca koji su se, osim gledanja najmlađih vozača u odmjeravanju snaga na poligonu, kasnije uputili i na vožnju širim centrom grada.
Biciklijadu pod nazivom "Biciklirajmo biciklističkom" organizirala je PU osječko-baranjska zajedno sa Gradom Osijekom, Hrvatskim auto klubom, Gradskim društvom Crveni križ Osijek, Udrugom “Karavana za život-bikeri na cesti”, Pannonian Challenge-om, BikeMyDay-om te BK "Osijek 2010".
Galerija fotki

Sunday, April 14, 2013

Zahtjevni usponi Kutjeva

Da život na brdu ima svoje prednosti pokazali su biciklističkom svijetu prošli vikend domaćini 2. kola Slavonske lige na dosta teškoj utrci u Kutjevu. Napornim kutjevačkim usponima najteže su se prilagodili ravničarski Osječani pa je jedinu medalju za BK Osijek u ženskoj konkurenciji odnijela Ines Čuljat, osvojivši broncu. Iza nje je došla Lucija jerbić, a također četvrto mjesto, ali u hobby kategoriji, za Osijek je osvojio Vedran Horak.
Sve učesnike utrke poslužilo je odlično, ne pretjerano toplo i sunčano vrijeme. Slijedeća utrka SBBL 2013 vozi se 28.4.2013. na novoj stazi u Novoj Gradišci (Strmac), a posebnost je u tome što se po prvi puta u ligi vozi samo uphill, odnosno deset kilometarski uspon u jednom smjeru.
Galerija fotki
Track utrke (1.5 krug DNF)
Rezultati utrke
Konačni poredak nakon 2. kola

Sunday, April 7, 2013

Blatni početak u Brodu


Zabave za brojnu publiku nije nedostajalo na otvorenju Slavonske brdsko biciklističke lige Scott 2013 u Slavonskom brodu. Poznatu je rupu na ulasku u katakombe napunila višednevna, bolje rečeno višemjesečna kiša, pa nitko nije utrku završio suh i čist, za razliku od većine utrka sezone 2012. Mnogi su okusili blato u očima i ustima, a malobrojni su si usred utrke priuštili i kupanje.
Staza je za razliku od prošlogodišnje minimalno izmjenjena – dodana su tek dva manja uspona na okolne bedeme. Posjećenost utrke bila je maksimalna, kao i svake godine na početku sezone. U Brodu se na startu u ukupno 7 kategorija okupilo ravno stotinu biciklista, a novost od ove sezone je uvođenje dvije master kategorije, mlađu master A do 40 godina starosti i master B preko 40 godina.
Od domaćih Osječana najbolji rezultat ostvario je u elite kategoriji superbrzi Tomislav Nemet, nova uzdanica kluba, koji je iza aktualnog prvaka Hrvatske u MTB-u, Filipa Turka, u cilj ušao drugi sa samo 74 sekunde zaostatka! Brončane medalje za klub osvojili su Nenad Mrđanović u masterima B te Lucija Jerbić, mlada nada kluba u ženskoj kategoriji koja je u Brodu iza sebe ostavila i mnogo iskusnije vozačice.

Fotogalerija (@flickr by dban)
Track utrke (Master A, -1 krug)
Rezultati: Elite Hobby Juniori Kadeti MasterA MasterB Žene
Ukupni poredak nakon 1. kola