Sunday, June 30, 2013

Roštilj i Vukovarsko po 5 kuna

Lagana i lijepa staza nakon koje su svi poželjeli odvesti bar još jedan krug, bio je zaključak većine takmičara koji su u nedjelju bili gosti na pozivnoj utrci Slavonske lige u Vukovaru.

Staza je prolazila pokraj poznatog arheološkog nalazišta Vučedol, po kojemu je utrka i dobila ime. Kružna staza dužine 4.1km sastojala se od početnog cik-cak uspona iznad Vučedolskog muzeja, a potom poljskim putevima do prvog publici zanimljivog dijela. Šumica i njen surduk bili su prava atrakcija, nakon čega je uslijedio kratki uspon po kosini. Poslije toga malo asfalta i malo makadama kroz obližnja naselja pa poslastica za kraj - brzi šumski singletrack sa skakaonicom te na kraju spust niz stepenice i prolazak preko dropa od dasaka.

Sve u svemu, zabave nije nedostajalo, a da vozači ne ostanu gladni potrudio se domaćin priredivši ručak kakav pamte samo oni koji su 2012. pohodili Šumu Striborovu u Brodu - nezaboravan roštilj koji je očišćen do kraja. Uza sve to i Vukovarsko pivo po 5 kuna. Mrak. Do nagodinu...

Rezultati utrke
Track utrke (4 kruga master A)
Galerija fotki
Snimka staze (HD 15min)

Saturday, June 22, 2013

Vallis Aurea

Nova staza, par kilometara sjeverno od Požege, a pored mjestašca Turnić, smještena usred šumarka izbrazdanog blagim brežuljcima i ukrašena bistrim jezercima, okupila je prošli vikend takmičare Slavonske brdske lige, ali i najbolje hrvatske MTB vozače na utrci za državni kup.
Velika nagrada Vallis Auree (zlatne doline), vožena je na 3 kilometra dugoj stazi na kojoj nije nedostajalo elemenata - od ravnih travnatih dijelova, uskih šumskih singletrackova, uzbrdica, popularnih rocky gardena (nezaobilaznih na utrkama svjetskog kupa) pa sve do oštrog dropa na samom kraju staze na kojem se okupilo najviše publike. Svi opasniji dijelovi imali su svoj "chicken way" pa su i oni manje hrabri ili vješti imali alternativu. Po krugu je bilo oko 120 metara uspona pa su najjače kategorije koje su vozile pet krugova, popele ukupno 600 metara.


Iako je početak utrke bio u popodnevnih satima, a temperatura preko 30C, samo su malobrojni odustali zbog iscrpljenosti. Nije rijetkost bila vidjeti mjenjanje guma jer staza je obilovala skrivenim trnjem. Unatoč svemu, staza je za čistu peticu, a ovo će izletište u narednim sezonama biti sve posjećenije zahvaljujući i sadržajima namjenjenih obiteljima - lijepo uređenom restoranu, jezercima i igralištu.

Rezultati: Elite Juniori Kadeti MasterA MasterB Žene Hobby
Galerija fotki
Track utrke (3 kruga master)
Video staze