Sunday, October 13, 2013

Novi, neravniji Miholjac

Tradicionalna zadnja utrka svake sezone Slavonske brdsko biciklističke lige vozi se u Miholjcu, a tradicionalni peti put zaredom kući okićen miholjačkim zlatom dolazi osječanin Geba! Na malo izmjenjenoj 6 kilometara dugoj stazi, i drugo zlato, no u elite kategoriji, također je kući odnio član BK "Osijek 2010" Tomislav Nemet aka Frki. Staza je izmjenjena na način da je dodan dugi ravni dio, većinom travnat i vrlo grbav, što se mnogima nije svidjelo.
Srebrna je kod žena bila Lucija Jerbić, što ju u ukupnom poretku lige svrstava na drugo mjesto, isto kao i Nenada Mrđanovića koji je u Miholjcu bio četvrti.
Domaćini, za razliku od prethodnih godina kada su nekad sa više a češće sa manje uspjeha uspjeli skuhati dobar grah, ovaj puta bez rizika odlučili su skuhati tijesto sa mljevenim mesom, tzv bolonjeze, što se pokazalo kao vrlo dobar potez.
Pauza od regionalne MTB lige trajat će do proljeća, odnosno tradicionalno prve utrke krajem ožujka u Slavonskom Brodu – popularnoj Tvrđavi. A dotada – trenažeri u pogon!
Rezultati utrke Miholjac
Galerija fotki (FB DBan)
Galerija fotki (flickr DBan)
Ukupni poredak SBBL 2013

Sunday, October 6, 2013

Bicikli i udice - Raminac Lipik

Među zadnjim utrkama svake sezone Slavonske brdske lige vozi se i pitoma XCO kružna utrka oko jezera Raminac pored Lipika. Pošto je ova sezona obilovala utrkama (njih čak 17), većina vozača već se zasitila pa se tako na startu u Lipiku pojavilo tek tridesetak vozača, iako je u nekim kategorijama još uvijek vrlo neizvjestan ukupni poredak.
Za razliku od lanjske, staza je ove godine doživjela manje zahvate - ubačen je kraći šumski singletrack nedugo nakon starta, a izbačen onaj monotoni makadam i ravni cestovni dio pred kraj staze. Dužina kruga ispala je tako 3500m sa 82 metra uspona po krugu. Većini se to svidjelo. Odlično vrijeme poslužilo je i fotografe pa su nastale neke od najljepših fotki ove sezone.


Tuesday, October 1, 2013

Nešto sasvim drukčije - canyon roadlite

Većina vozača pri vrhu poretka MTB lige obavezno u garaži imaju i trkaću spravu na kojoj neki provode, kako kažu, i do 70 posto ukupnih kilometara treninga. Kako je prošla zima 2012-13 bila izrazito duga i neprijatna za vanjsku vožnju, odlučih da me ova neće dočekati nespremna pa je zajedno sa trenažerom u garaži osvanuo i ovaj model ljepotana iz Canyon radionice. Prvi dojmovi - neudobno tvrd na lošim cestama, no dvadesetak posto brži nego MTB na poluslick gumama.

Galerija fotki