Sunday, May 27, 2012

Teška i zanimljiva - XCO staza Pakrac

Da se domaći osječani i nisu najbolje snašli na dosta teškoj XCO stazi u Pakracu, pokazuju rezultati u prilogu. S druge strane, zabave nije nedostajalo, a trojica u sastavu Mrđanović, Tarnaj i Ban kući su se vratili bogatiji iskustvom.

Za razliku od prijašnjih, staza je ove godine zbog šumarskih radova, slično kao što je bio slučaj i s domaćom utrkom na Pampasu, morala biti izmjenjena, no to je srećom učinjeno na bolje. Ubačeni su neki novi elementi, pa je staza na kraju izgledala zaista raznoliko. Dugi, strmi, korijenjem ispresjecani spustevi okupili su najviše publike, koje nije nedostajalo ni na ostalim dionicama – blatnim prijelazima preko par potoka, uskim šumskim singletrackovima, luđački strmim no srećom i kratkim usponima, brzim makadamima, te na kraju i prostranim travnatim platoom ispred planinarskog doma na Omanovcu.
Lijepo vrijeme poslužilo je sve do kraja utrke, koju su pohodila sva najznačajnija imena iz svih krajeva Hrvatske, no bilo je i gostiju iz inozemstva. Do nagodinu!
Svi rezultati
Track staze
Galerija fotki (upload u tijeku)

1 comment: