Sunday, April 7, 2013

Blatni početak u Brodu


Zabave za brojnu publiku nije nedostajalo na otvorenju Slavonske brdsko biciklističke lige Scott 2013 u Slavonskom brodu. Poznatu je rupu na ulasku u katakombe napunila višednevna, bolje rečeno višemjesečna kiša, pa nitko nije utrku završio suh i čist, za razliku od većine utrka sezone 2012. Mnogi su okusili blato u očima i ustima, a malobrojni su si usred utrke priuštili i kupanje.
Staza je za razliku od prošlogodišnje minimalno izmjenjena – dodana su tek dva manja uspona na okolne bedeme. Posjećenost utrke bila je maksimalna, kao i svake godine na početku sezone. U Brodu se na startu u ukupno 7 kategorija okupilo ravno stotinu biciklista, a novost od ove sezone je uvođenje dvije master kategorije, mlađu master A do 40 godina starosti i master B preko 40 godina.
Od domaćih Osječana najbolji rezultat ostvario je u elite kategoriji superbrzi Tomislav Nemet, nova uzdanica kluba, koji je iza aktualnog prvaka Hrvatske u MTB-u, Filipa Turka, u cilj ušao drugi sa samo 74 sekunde zaostatka! Brončane medalje za klub osvojili su Nenad Mrđanović u masterima B te Lucija Jerbić, mlada nada kluba u ženskoj kategoriji koja je u Brodu iza sebe ostavila i mnogo iskusnije vozačice.

Fotogalerija (@flickr by dban)
Track utrke (Master A, -1 krug)
Rezultati: Elite Hobby Juniori Kadeti MasterA MasterB Žene
Ukupni poredak nakon 1. kola

No comments:

Post a Comment