Saturday, August 27, 2016

Surduk trek maraton 2016

Peto izdanje na ovim prostorima vrlo popularnog orjentacijskog trkačkog i MTB maratona, ove je godine okupilo i najmlađe uzraste koji su u obiteljskoj 6km kategoriji u laganom tempu prepješačili Bansko brdo od Popovca do cilja u Belom Manastiru.
Oni okorjeliji, okušali su se u 15 i 25km trkačkom maratonu, a nama najzanimljiviji MTBO okupio je desetak vozača koji su imali nešto kraću rutu nego prošlih godina - samo 35km. Unatoč "kraćoj stazi" (svatko taktički bira najkraći/najbrži put do slijedeće kontrolne točke), uzbuđenja nije nedostajalo jer opet je dio ekipe išao kraćim no teže prohodnim putem, a dio dužim i sigurnijim.

Ovaj puta ekipa koja je taktički odmah na početku izabrala zahtjevan tehnički spust sa vrha (odašiljača, KT2) do kanala sjeverno od brda, na kraju je i odnjela sva tri prva odličja jer je tim izborom stvorila polusatnu prednost koju ostatak do kraja nije uspio stići.

Teže prohodan bio je i dio nakon kontrolne točke u Kotlini, gdje je raslinjem obrastao surduk odnio dosta vremena, zajedno sa inače odličnim makadamskim putem koji je ove godine, par dana prije utrke, kompletno pretanjuran, što je prilično usporilo vozače.



Na kraju, prva tri mjesta pripala su iskusnim surdukašima:
1. Tihomir Kovač (BK Osijek 2010) 2:46:00
2. Krešimir Kovač (BK Maraton Donji Miholjac) 2:46:03
3. Dalibor Ban (BK Osijek 2010) 2:46:04

Galerija fotki
Track utrke

No comments:

Post a Comment