Sunday, July 7, 2013

Pakleno Banovo brdo

Novoizgrađena staza na Banovom brdu, sjeverno od odašiljača u Baranji, postat će, prema svemu sudeći pravi mali raj za treninge osječkih brdskih biciklista. I dok smo do sada za brdski trening morali zapaliti pedesetak kilometara zapadnije, sada se do Banovog može i biciklom preko polja i Karanca.

Kružna staza započinje točno kod sjeverne strane ograde odašiljača, odnosno jedne sajle držača antene, te se nastavlja dugim, ne baš monotonim spustom sjeveroistočno u šumici. Nakon spusta slijedi kraći uspon, pa potom vijugavi šumski singletrack a potom opet nekoliko uzastopnih spusteva sve do dna surduka. Za kraj, 1.2km dug i dosta zahtjevan, no cijelom dužinom voziv, uspon do odašiljača.

Stazu su ovaj vikend imali prilike testirati učesnici 8. po redu utrke Slavonske brdske lige Scott 2013, a dojmovi su im na kraju bili i više nego dobri. Zahvaljujući pljuskovima koji su večer prije dobro natopili teren, vozači prvih kategorija u 11 sati s dosta su muke vozili/gurali početni strmi "Frkijev spust", no kako je vrijeme odmicalo a staza bila sve utabanija, vremena po krugovima su se smanjivala. Do 13 sati, odnosno starta ostalih, jačih kategorija, staza je već bila skoro suha pa je publika uživala u atraktivnim dionicama u hladovini šumice. No kao kazna došla je žestoka sparina i isparavanja vlage unutar nadsvođenog netom pokošenog surduka pa je ovo ispala jedna od barem meni težih utrka u povijesti Slavonske lige.

Od domaćih osječana, odličja su osvojili Slaven Getoš i Nenad Mrđanović (zlato i srebro master A), te Lucija Jerbić (srebro žene).
Kao šećer na kraju, društvo se okupilo na imanju Ivica i Marica u Karancu gdje su uživali u vrhunskog grahu i vinu, a rijetki odabrani, koji stanuju bliže i koji su imali više vremena, druženje su nastavili sve do noći uz probrane mesne delicije i napitke te neponovljivi Geba&Dević show.


Rezultati utrke
Ukupni poredak nakon 8 utrka lige
Track utrke

Fotogalerija Flickr
Video snimak staze (17min HD)
Video snimak rear cam (7min HD)

No comments:

Post a Comment