Saturday, August 9, 2014

Mecsek Bike&Trail 2014

Kao i prethodne dvije godine, susjedi mađari organizirali su vrhunski događaj pa su u dane vikenda 9-10.8.2014. pripremili staze za tri različite duljine MTB maratona (30, 52, 72km), downhill stazu te stazu za trkače. Fantastično uredeni singletrackovi i šumski putevi kojima su prošarana brda zaštićenog prirodnog rezervata Kelet-Mecsek, sjeveroistočno od hrvatima poznatog Pečuha, privlače vozace iz okolnih krajeva i u dane kada nema natjecanja, a ove se subote njima ganjalo osamdeset vozača sa brojevima na volanima.


Izvrsna organizacija sa bogatim feed zonama i velikim brojem redara na skoro 80 kilometara staze uvelike je pridonijela užitku vožnje bez puno razmišljanja, na vozačima je samo bilo da voze. No ni to nije bilo baš tako lako jer čuveni uspon na Zengo domaćini su ovaj put okrenuli pa se penjalo od zapada ka istoku, odnosno 3 kilometra sa prosječnim usponom 12% iz pravca Hosszuhetenya. Za razliku od prethodne dvije godine, kada je maraton organiziran kao rekreativno-pokazni, ove je godine bio klasična utrka sa mjernom službom i kontrolnim točkama na kojima su mjerena prolazna vremena.
Od Hrvata nastupili su Josip Mlakar iz BK Luks racing teama koji je zbog polomljenog mjenjača i lanca morao odustati na 20-tom kilometru, te Dalibor Ban iz BK “Osijek 2010″ koji je srednju 52km stazu odvezao 17., odnosno 10. u klasi master1.

GPS track 52km
Rezultati maratona
Galerija fotki

No comments:

Post a Comment