Saturday, August 23, 2014

Surduk trek maraton 2014

Malo su nam organizatori zapaprili, pa su ove godine 6. i 8. kontrolnu točku ovog cca 70km dugog (ovisno o izboru rute) orjentacijskog MTB maratona zavukli u dva surduka gdje nije kročila noga divlje svinje, a kamoli čovjeka na biciklu.

I trkači i vozači bicikala imali su dosta muke s pronalaskom elektronskih kontrolnih točaka, no to nije bilo sve - nakon 8. točke slijedio je strmi uspon zaista zapuštenim i teško prohodnim surdukom, pa je većina na pola puta odustala od proboja surduka i okrenula se još mračnijoj alternativi, usponu po liticama ka najbližem svjetlu!

Odnijelo je to zaista puno vremena, no nakon toga uslijedila je druga polovica maratona, puno ljepša i u cijelosti vozljiva pa je na kraju organizatorima ipak oprošten ovaj mali "izlet".
Novost na ovogodišnjem Surduk treku bila je elektronska evidencija (SPORTident) prolaska natjecatelja kraj kontrolnih točaka pomoću čipa na prstu i stanica koje su "ovjeravale" prolazak čipa pa je sucu na cilju bilo dovoljno samo skinuti podatke s čipa i rezultat zajedno sa kontrolnim vremenima bio je tu!
Također, za razliku od lane, vozilo se desetak kilometara duže, ali sa manje kontrolnih točaka, sve do Dunava na istoku (2013. najistočnija točka Zmajevac).
Na kraju, u MTB kategoriji najbrži je bio Lino Legac sa 5:17:19h, iza kojega su u međusobnom razmaku od samo 4 sekunde pristigli drugoplasirani Dalibor Ban sa 5:56:24h i Tihomir Kovač sa 5:56:28h.
Standardno dobar bio je grah na kraju balade, na bazenima u Kneževim vinogradima, a još bolja slanina na okretnoj točki u Zmajevcu u organizaciji sada sve poznatijeg kuhara Hromija.

Za kraj, tu su i svi rezultati, track utrke te galerija fotki:
Rezultati
Track utrke
Galerija fotki

No comments:

Post a Comment